Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 16°C
Parçalı Bulutlu
Zonguldak
16°C
Parçalı Bulutlu
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 24°C
Çar 20°C

ECHOMAR İLKLERİN HASTANESİ OLMA YOLUNDA LİDER

ECHOMAR İLKLERİN HASTANESİ OLMA YOLUNDA LİDER
22 Ekim 2020 18:01
656
A+
A-

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Özel Echomar Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Volkan Tutuş, 47 yaşındaki hastası Ersin Dursun’un doğuştan kalça çıkığı şikâyetini, kişiye özel üretilmiş Titanyum içerikli Protez, 8.5 saat süren cerrahi operasyon ile çözümleyerek hastasını sağlığına kavuşturdu. Operasyon, Batı Karadeniz Bölgesinde dizayn olarak ilk olma özelliğini taşıyor.

Ereğli Özel Echomar Hastanesinde, Batı Karadeniz Bölgesinde ilk kez gerçekleştirildiği ifade edilen cerrahi operasyonla ilgili basın toplantısı düzenlendi.

22 Ekim Perşembe günü Özel Echomar Hastanesi seminer salonunda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını Başhekim Dr. Nevzat Çimenoğlu yaptı.

ÇİMENOĞLU “SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ”

Çimenoğlu, COVİD-19 Salgın önlemlerine azami dikkat ederek sürdürdüğü konuşmasında hastane ile genel bilgileri paylaştı ve özellikle kalp, anjiyo ve by pass operasyonlarının başarılı bir şekilde sürdüğüne dikkat çekti.

Hastanede 2 ay önce göreve başlayan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Volkan Tutuş ‘un Batı Karadeniz’de ilk kez gerçekleştirilen başarılı bir operasyona imza attığını ifade eden Çimenoğlu, “Tüm branşlarda elimizden gelen en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz….

Hastane olarak sorumluluğumuzun farkındayız halkımıza şifa dağıtmak için azami çaba gösteriyoruz” dedi. Dr. Tutuş ‘un çok özel bir cerrahi operasyonu başarı ile gerçekleştirdiğini, hastane yönetimi olarak tüm imkanları hastaların sağlığı için seferber edildiğini belirten Çimenoğlu, “hasta izini de alınarak bu özel ameliyatı kamu oyu ile paylaşmak istedik” diye konuştu.

TUTUŞ “ÖNCELİĞİMİZ HASTA MEMNUNİYETİ”

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı op. Dr. Volkan Tutuş’da sözlerine önceliklerinin hasta memnuniyeti olduğunun altını çizerek başladı. 47 yaşında olan ve doğuştan kalça çıkığı rahatsızlığı bulunan, başarılı bir operasyonla şifaya kavuşan hasta Ersin Dursun’ ‘un da salona alınması ile devam eden toplantıda sunu eşliğinde konuşan Tutuş, hastanın 1990 yılında, 2006 yılında ve 2008 yılında farklı hastanelerde kalça protez cerrahisi operasyonları geçirdiğini kaydetti. Hastaya son olarak kendisi tarafından 5 Ekim tarihinde Echomar Hastanesi’nde Custum Made(kişiye özel üretilmiş)Kalça Protez Cerrahisi gerçekleştirdiğini ifade eden Dr. Tutuş, tıbbı-teknik detaylar vererek takılan protezin yerli üretim Titanyum içerikli olduğunu açıkladı.

BÖLGEDE BİR İLK ECHOMAR’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Cerrahi operasyonun Batı Karadeniz Bölgesinde ilk kez yapıldığını Ankara İstanbul gibi büyük şehirlerde sıklıkla yapıldığını belirten Dr. Tutuş, ameliyatın yaklaşık 2,5 saat sürdüğünü bildirdi. Tutuş sunumunu “Ayrıntılı bir tasarım ve hazırlık olmadan, kalite ve uyumu sağlamanın herhangi bir yolu yoktur” sözleri ile tamamladı.

HASTA VE DOKTORU ARASINDA DUYGUSAL ANLAR!

Sağlığına kavuşarak koltuk değnekleri yardımı ile yürünmeye başlayan bir süre sonra da kendi çabası ile yürüyebileceğini ifade eden hasta Ersin Dursun ise operasyon öncesinde ve şu anda motivasyonun çok yüksek olduğunu vurguladı ve “Önceden korkularım vardı, şimdi hiç yok. Hiç bir tedirginlik yaşamıyorum, iyi ki kendisini tanımışım , Allah hepsinden razı olsun” diye konuştu. Bu sırada hasta ile doktor arasında duygusal anlar yaşandı.

SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ PARTİSİ: ÇİMENOĞLU YENİ YAŞINA GİRDİ

Toplantının ardından Hastane Başhemşiresi Arzu Cengiz Yıldırım, sürpriz yaparak Başhekim Dr. Nevzat Çimenoğlu’nun doğum günü olduğunu hatırlattı ve kutlama pastası getirdi. Pasta üzerindeki mumlar Hasta Ersin Yıldırım ve 61 yaşına giren Çimenoğlu’nun birlikte üflemesi ile alkışlar eşliğinde söndürüldü.

Toplantı, Echomar Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Serdar Mutlu’nun da katıldığı hatıra fotoğrafı ile son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.