Dolar 32,3577
Euro 34,9584
Altın 2.325,14
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Az Bulutlu
Zonguldak
20°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 16°C

POSBIYIK, 29 EKİM’DE CHP MİLLETVEKİLİ DEMİRTAŞ VE CHP YÖNETİMİYLE YEMEKTE BULUŞTU

POSBIYIK, 29 EKİM’DE CHP MİLLETVEKİLİ DEMİRTAŞ VE CHP YÖNETİMİYLE YEMEKTE BULUŞTU
30 Ekim 2020 13:52
337
A+
A-

 

POSBIYIK: BİRLİK VE BERABERLİK İÇİN İLK ADIMI ATIYORUM

CHP’de birlik ve beraberlik adımı… Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın ev sahipliğinde CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul ve Yönetim Kurulu, CHP’li Belediye Meclisi ve İl Genel Meclis üyeleri ile eşlerinin katılımıyla düzenlenen yemekte birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Posbıyık, “Yöneticiler olarak bir araya gelemezsek, halka bir şey söyleme hakkımız olmaz. İlk adımı ben atıyorum” dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın ev sahipliğinde CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul ve Yönetim Kurulu, CHP’li Belediye Meclisi ve İl Genel Meclis üyeleri ile eşlerinin katılımıyla düzenlenen yemekte birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Eğer biz yöneticiler olarak bir araya gelemezsek, halka bir şey söylemeye hakkımız olmaz. İlk adımı atıyorum. Birlik ve beraberlik içinde olmak amacıyla buradayız” dedi.

Cumhuriyet marşlarının söylendiği yemekte konuşan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık şunları söyledi:

 

“Hepinizi sevgi, barış, dostluk duygularımla selamlıyorum; hoş geldiniz diyorum. Sayın Deniz Yavuzyılmaz vekilimiz gelme niyetindeydi ama ani bir telefonla Ankara’ya Meclis’e gitmek zorunda kalmış. Kendisi de burada olmayı çok arzu ettiğini söyledi. Selamları var.

Çok kötü günlerden geçiyoruz, pandemi dönemi bazen ne yapacağımızı şaşırtıyor bize. Hangi hareketi hangi şartlarda yapalım diye sıkıntılı anlar yaşıyoruz. Çok dikkat etmemiz lazım. Acımasız bir hastalık, yakınlarımız, dostlarımız vefat ediyor.

 

ÜLKEMİZ BÜYÜK SIKINTILARDAN GEÇİYOR

Ülkemiz büyük sıkıntılardan geçiyor. Büyük problemler yaşıyoruz gerçekten. Dış meselelerde, iç meselelerde sıkıntılar yaşıyoruz, partimiz sıkıntılar yaşıyor. Baskılar görüyoruz. Bu süreçte nasıl vatandaşlar sıkıntı çekiyorsa, Ereğli Belediyesi de sıkıntı çekiyor. Çünkü bize de eskisi gibi su parası, emlak vergisi, kira ödenmiyor. Pandemi olduğu için suyu kesmiyoruz. Ama gelirlerimiz devamlı geriliyor. Bu yılki bütçemiz geçen yıldan daha düşük olacak; belli olmaya başladı. Siyaseten de sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Onun için birlik ve beraberlik içinde olmamız gerektiğini halka yansıtmak lazım. Halka yansıtacaklar da partinin yöneticileri. Milletvekilleri, ilçe başkanları, belediye başkanları… Eğer biz yöneticiler olarak bunu, toparlanmayı gerçekleştiremiyorsak, halka bir şey söylemeye hakkımız olmaz. Hele hele birbirimizin ayağını kaydırmak için problemler yaratıyorsak, aramızı açıyorsak külliyen hata olur. Bu olumsuzlukları geçeyim; birlik ve beraberlik içinde olmak amacıyla bir aradayız.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda yürümek, ülkenin çağdaş uygarlık hedefinde ilerlemesi için mücadele etmek, Cumhuriyeti korumak için hepimizin omuzlarında çok ağır yükler var.

 

BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE

İLERİYE GİTMEMİZ LAZIM

Bazı eksiklikler var tabii… Bu eksikler için yarın vicdan azabı çekmememiz lazım. O nedenle birlik ve beraberlik içinde, birbirimize yanlış yapmadan, el ele vererek, bu yolda yürümemiz lazım. İleriye, ileriye doğru gitmemiz lazım. Ben bu duygularla, bu akşam, bu birlikteliği sağlamaya çalıştım. İlk adımı atmış oluyorum. Bunun devam etmesini istiyorum, edeceğine de inanıyorum. Yaşasın Cumhuriyet, Ne mutlu Türküm diyene!”

 

CHP Zonguldak Milletteki Ünal Demirtaş yaptığı konuşmada, “Cumhuriyetimizin 97. Yılında bizi bir araya getiren Belediye Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Demirtaş şunları söyledi:

“Bir Cumhuriyet bayramında bu özel günde hep beraberiz, mutluyuz, güzel bir gün. Bu güzel ortamı bize sağlayan Sayın Başkanımız Halil Posbıyık’a özellikle teşekkür etmek istiyorum. Hepimizi, CHP’liler olarak, belediye il genel, ilçe yöneticilerimiz olarak bir araya getirmiş. Yerel seçimlerdeki başarılar bizi iktidara taşıyacak kırılma noktasıdır. Yeni bir dönemin açıldığının bir göstergesidir. Ereğli’de güzel başarı elde ettik. Başkanımız, birlikte güzel çalışıldı, güzel bir seçim kazandı. Ankara ve İstanbul’da CHP’li belediyeler yönetiyor. Önümüzdeki süreçte de başarılı olacağımıza inanıyorum. Birlik ve beraberlikle çalışarak yerelde elde edilen başarıyı genele taşıyacağımıza inanıyorum. Birlik ve bütünlüğümüzü sağlamamız şart.”

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul da “İnsanlardaki Cumhuriyet ve Atatürk sevdası artarak devam ediyor. Kendimize, partimize, inanacağız. Hepinizin Cumhuriyet bayramını kutluyorum” diye konuştu. Ertuğrul, “Bu güzel organizasyon için başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Parti olarak, Pandemi nedeniyle Cumhuriyet bayramını istediğimiz gibi kutlayamadık. Fakat bu bizim için kriter değil her birimiz birer Cumhuriyet çocuğu olarak Atatürkçü bireyler olarak Cumhuriyetin ne kadar zor ve fedakarlıklarla kurulabildiğini biliyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.