Dolar 32,5659
Euro 34,7746
Altın 2.492,39
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 16°C
Az Bulutlu
Zonguldak
16°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 18°C

Su Ürünleri Çalışması Lansman toplantısı yapıldı

Su Ürünleri Çalışması Lansman toplantısı yapıldı
26 Kasım 2020 16:56
333
A+
A-

Su Ürünleri Çalışması Lansman toplantısı yapıldı

 

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKKA) TR81 Bölgesinde kalkınma hamleleri ve sektörel çeşitliliğe yönelik yapılan araştırmalar kapsamında hazırlanan ‘’TR81 Batı Karadeniz Bölgesi’nde Levrek (D. labrax), Gökkuşağı Alabalığı (O. mykiss) ve Deniz Alabalığı (O. mykiss) Yetiştiriciliği için Potansiyel Üretim Olanaklarının Araştırılması Ön Fizibilite Raporu’’ lansman toplantısı gerçekleştirildi.

 

Çevrim içi gerçekleştirilen ve Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın başkanlık yaptığı toplantıya; Kalkınma Ajansı, Ticaret ve Sanayi Odaları, Sivil Toplum Kuruluşları ve kamu kurumlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Yetiştiricilik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cüneyt Suzer tarafından balık yetiştiriciliği sektörünün Türkiye ve Dünyadaki genel durumunun, gelişme ekseninin, ihracat ve pazar potansiyelinin ele alındığı ve Batı Karadeniz Bölgesindeki üretim potansiyelinin değerlendirildiği bir sunum gerçekleştirildi. Vali Tutulmaz tarafından Batı Karadeniz Bölgesinin su ürünleri yetiştiriciliği bakımından önemli bir potansiyele sahip olduğu ve bu kapsamda bölgemizde su ürünleri yetiştiriciliği konusunda yatırımlara ağırlık verilmesi gerektiği ifade edildi. Su ürünleri yetiştiriciliği konusunda bölgede var olan fırsatlar ve atılması gereken adımlar ile ilgili katılımcı soru ve katkıları ile toplantı sona erdi.

BAKKA tarafından hazırlatılan rapor bakkakutuphane.org adresi üzerinden kamuoyuyla paylaşılacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.