Dolar 32,3662
Euro 35,0212
Altın 2.326,21
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Açık
Zonguldak
20°C
Açık
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Zonguldak’ta 29 Ekim coşkusu

Zonguldak’ta 29 Ekim coşkusu
29 Ekim 2020 12:39 | Son Güncellenme: 30 Ekim 2020 11:06
326
A+
A-

 

 

Zonguldak’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni, pandemi dolayısıyla kısıtlı olarak düzenlendi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Valilik binası önünde gerçekleştirildi. Tören, Vali Mustafa Tutulmaz ve Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın tebrikleri kabul etmesi ile başladı. Vali Tutulmaz ve Başkan Alan’ın, törene katılanların bayramını tebrik etmesiyle devam eden törende İstiklal Marşı okundu. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı okundu.

Vali Mustafa Tutulmaz da bir konuşma yaparak şunları kaydetti:

“Tüm dünyayı tehdit eden ve hala hızla yayılan korona virüs salgını nedeniyle törenleri maalesef sembolik olarak dar bir katılımla kutluyoruz. Büyük Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı bağımsızlık ve özgürlük ateşiyle başlayan Milli Mücadele, tüm imkansızlıklara rağmen aziz milletimiz ve kahraman ordumuzun büyük bir inanç, azim ve kararlılığı ile zaferle taçlanmış, onurlu bir yaşam ve aydınlık bir gelecek için yürütülen bağımsızlık mücadelesi sonucunda büyük Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulmuştur. Gençlerimize düşen görev sizlere daha emanet edilmiş bu toprakları koruyup kollamak, gözetlemek ve güvenle geleceğe taşımaktır. Ülkemizi lider konumuna ve devletimizin 2023, 203 ve 2071 hedeflerine ulaştıracak şekilde azim ve kararlılıkla çok çalışılmalıdır.”

Resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece elde eden öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından şiir okundu. Tören, halk oyunları gösterisi ile sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.